Článek "Česko má novou autorskou organizaci" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Česko má novou autorskou organizaci

Česko má novou autorskou organizaci

Sebastian

Chodíte pravidelně na koncerty podporovat své oblíbené kapely? Tleskáte a jucháte "ostošest" od první do poslední skladby? Jestli ano, pak přesně  pro vás je určena nová autorská organizace - Unie posluchačů.

Autorských organizací je v České republice spousta. OSA, Intergram, OAZA, Dilia...Ty všechny se však jednosměrně a dá se říct téměř sobecky soustředí pouze na ochraňování a vybírání mnohdy nesmyslných poplatků za práva autorů, výkonných umělců, zvukařů apod. Dodnes však nikdo nezohledňoval práci těch pravých milovníků hudby. Dělníků umění. Stovek, tisícovek ba milionů fanoušků! Nezapomeňme, že bez fanoušků by neměly veškeré zmiňované svazy své členy před kým chránit. Jejich niterná podpora, tleskot, juchání a další projevy radosti a štěstí z výkonu interpretů jsou tím pravým gró každého správného koncertu.

Stejně, jako je dřina, tvrdá práce a řehole vystoupit na podium a zahrát davům hudbymilovných čechů, tak i fanouškovství je pořádná porce dřiny. Hodiny prostáté na mrazu před otevíračkou klubu, tlačenice v předních řadách po strop narvaných sálů, kilometrové fronty na dámských zachodcích. Tohle všechno musí fanoušek/fanynka absolvovat, aby mohl projevit trochu přízně své oblíbené kapele.

Zakladatelé nově vzniklé "Unie posluchačů" si všechny tyto faktory uvědomili a rozhodli se konat. Založili svaz, který bude chránit fanoušky hudby a návštěvníky koncertů. Peníze bude nárokovat nejen po zbohatlických kapelách a umělcích, kteří si, zvlášť v ČR, žijí opravdu nad poměry a za vysoké návštěvy v klubech, kulturácích či na stadionech inkasují horentní honoráře. Poplatky bude vyžadovat zpětně i po OSA, Intergramu a dalších organizacích.

Na stránkách Unie posluchačů můžete najít už i první orientační verzi sazebníku. Sazby se pohybují od 0,02 Kč,- za jedno "juch" a 0,03,- Kč za jeden "tlesk" jednoho návštěvníka až po 0,25,- Kč za každou ohlášenou návštěvu kulturní akce.

Bandzone.cz aktivitu zakladatelů této autorské organizace posluchačů jednoznačně podporuje a jejich skvělé a užitečné práci tleská. Za tento potlesk si 4 členové Bandzone týmu nárokují 0,12 Kč.

Více o Unii posluchačů najdete na unieposluchacu.cz

 

BANDZONE.CZ

ŽIJEME HUDBOU