Článek "Hlavní hvězdou festivalu Přeštěnice budou The…" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Hlavní hvězdou festivalu Přeštěnice budou The Rasmus !

Hlavní hvězdou festivalu Přeštěnice budou The Rasmus !

Sebastian

I další festivaly zveřejnily své hlavní hvězdy. Mezi nimi se určitě vyjímá i Musicfest Přeštěnice. Jeden z našich partnerských festivalů tento rok obohatí svým vystoupením finské hvězdy The Rasmus! Na festivalu bude mít Bandzone.cz dokonce celou svou stage.

Stage Bandzone.cz, věnovaná populárním kapelám z Bandzone se tento rok objevila již na několika akcích. Na Přeštěnicích se na jejím programu dokonce podílel přímo náš tým. Podrobnému programu Bandzone.cz stage se budeme věnovat v některém z příštích článků.

Tentokrát se zaměříme hlavně na headlinera festivalu, jíž jsou finští The Rasmus. Na oficiálních stránkách festivalu jsou uvedeni takto:


Co mají společného evropské metropole Moskva či Petrohrad a malá vesnička Přeštěnice, v níž žije na 300 obyvatel? Ve svých diářích je mají zapsané muzikanti z kapely The Rasmus. Finská rocková hvězda totiž vystoupí 11. července na Open Air Music Fest Přeštěnice u Milevska na Písecku.

Přeštěnické vystoupení bude jediným letošním koncertem kapely v Česku. "Osobní management skupiny mi slíbil, že to bude jediné, exkluzivní české vystoupení The Rasmus. Vyjednávání trvala přes měsíc. Termín mi potvrdili minulý týden," říká Josef Kašpar z organizačního týmu festivalu.

Podle něj se jihočeská akce, která se koná od 9. do 11. července, díky návštěvě světové kapely postaví po bok takovým gigantům, jako jsou Rock for People, Sázavafest nebo Trutnov Open Air.

"Festivalová scéna je v posledních letech stále o stejných českých jménech. Rozhodli jsme se vykročit jiným směrem. Chceme si však zachovat i pohodovou atmosféru, která je pro náš festival typická," míní Kašpar.

The Rasmus se dostali do celosvětového povědomí díky hitu In The Shadows z alba Dead Letters v roce 2003. Od té doby drží finští rockeři přední místa v hudebních žebříčcích.

Formace v čele s charizmatickým zpěvákem Laurim Ylönenem je pověstná i energickou koncertní show. Během kariéry si The Rasmus zapsali spolupráci s Apocalyptikou nebo HIM. Vloni vydali nové album Black Roses a vyrazili na celoevropské turné. Písně z novinky představí i v Přeštěnicích.

Jihočeský festival ozdobí 10. a 11. července dále němečtí Jerx, italští Godyva a české špičky, jako jsou Chinaski, Divokej Bill, Wohnout nebo Sto zvířat. Více informací i videa The Rasmus najdete na www.prestenice.cz

Pokud se na festival chystáte, potvrďte svou účast na profilu Přeštěnic v našem přehledu partnerských festivalů.