Článek "Jsi zastupovaný autor OSA, nebo hraješ v revivalu…" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Jsi zastupovaný autor OSA, nebo hraješ v revivalu? Jsi na BZ vítaný!

Jsi zastupovaný autor OSA, nebo hraješ v revivalu? Jsi na BZ vítaný!

Seph

Dlouho nebylo možné umístit na server Bandzone.cz skladby, jejichž autoři jsou zastupovaní Ochranným svazem autorským (OSA). S radostí vám teď ale můžeme oficiálně oznámit, že to je již minulostí.

Obrázek ke článku blogu: Jsi zastupovaný autor OSA, nebo hraješ v revivalu? Jsi na BZ vítaný!

Abychom se mohli posunout dál v budování co nejkompletnějšího archívu české hudební scény, nebylo možné blokovat kapely, jejichž repertoár spadá pod ochranu OSA. To se týkalo většiny populárních kapel, ale také různých revivalů a cover bandů. Svazu nyní měsíčně odvádíme poplatky, které se na základě údajů z naší databáze přerozdělují konkrétním autorům a to dle našich hlášení, která skladba byla kolikrát přehrána.

Abyste na tyto peníze dosáhli, je nutné označit OSA chráněné skladby i u nás.

Do editace playlistu jsme přidali novou položku, kde je možné nastavit pod jakou licencí byla skladba vydána. V tomto případě je nutné vybrat "Autoři jsou zastupování OSA nebo se jedná o cover" a vyplnit v levé části formuláře autory hudby a textu.

Pokud tam již skladby máte a jste zastupovaní, určitě si tam tuto položku upravte, ať OSA ví, že má část peněz dát i vám.

Jak na to?

Upravit playlist - OSA