Článek "Kontroverzní profil Nenáviděný Nifest - Oficiální…" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Kontroverzní profil Nenáviděný Nifest - Oficiální prohlášení Bandzone týmu

Kontroverzní profil Nenáviděný Nifest - Oficiální prohlášení Bandzone týmu

Sebastian

V posledních třech dnech se nás mnoho z vás ptalo, jak vnímáme kauzu okolo profilu Nifest. Z toho důvodu jsme se rozhodli vydat toto oficiální prohlášení, které shrnuje názor celého našeho týmu.

Bandzone.cz stejně jako mnoho jednotlivých profilů kapel na tomto serveru jsou denně předmětem mnoha emocí. My osobně odsuzujeme všechny projevy násilí páchaného v rozporu se zákony ČR. Nejen z tohoto důvodu např. spolupracujeme s organizací Good Night White Pride. Společně monitorujeme profily neonacistů a dalších radikálních skupin porušujících zákony naší země a systematicky je deaktivujeme.

Velmi striktně se však stavíme proti cenzuře tvorby, kterou k nám naši uživatelé umísťují. Domníváme se, že cenzurování a ignorování problémů nevede k tomu, že tyto problémy přestanou existovat, ale naopak budou ve skrytu a stínu pozornosti bobtnat a narůstat. Přestože se s vnímáním umění některých našich uživatelů neztotožňujeme, jsme stále pouze platformou sloužící k jejich svobodnému vyjadřování. Nejsme v pozici, kdy bychom mohli naše uživatele soudit za to, co dělají ve svém volném čase. To přenecháváme státním institucím jako jsou Policie ČR a příslušné soudy.

Osobně naprosto odsuzujeme tento hrůzný čin a je nám moc líto, že se něco takového stalo. Protože však nenacházíme racionální důvody pro odstranění profilu Nifest, rozhodli jsme se ho na serveru Bandzone.cz ponechat beze změny. Už kvůli velmi zajímavé diskuzi, která mnoha lidem může otevřít oči a pomoci pochopit, že někteří mají od slov k činům blíže, než jiní. Věříme, že tak bezpečí ve společnosti uděláme větší službu.

Tým Bandzone.cz - Michal Novák, Antonín S. Milata, Tomáš Müller, Jan Trtík