Článek "Všichni se rodíme umělci" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Všichni se rodíme umělci

Všichni se rodíme umělci

Hujer

Všichni se rodíme umělci. Kreslíři, básníci, hudebníci, herci, sochaři, ilustrátoři, fotografové, projektanti…
Všichni jsme kreativní osobnosti schopné vidět v minulosti to co je a co může být. CONVERSE přichází s novým projektem "You´re it. You´re up. You´re on."  na podporu mladých umělců po celém světě.

Němečtí Mentalgassi zdobí berlínské ulice obřími obrazy lidských tváří. Louis z Francie si sám vyrábí hudební nástroje a koncertuje. Bruno maluje. Conchentinas v Argentině tančí a hrají divadlo. Třiadvacetiletý Čech Nikkarin kreslí komiksy a nyní pracuje na své druhé knize.

Každý člověk se rodí jako umělec. Každý je osobnost. Každý se může svobodně a nezávisle vyjadřovat...
...skrze muziku, fotografii, tanec, graffiti, nebo komiks.

A CO DĚLÁŠ TY?

Navštiv na facebooku naši stránku a nahraj tady ukázku toho na čem zrovna děláš. Na podzim vybereme ty nejlepší, které podpoříme a stanou se umělci CONVERSE. Nebo to můžeš poslat na adresu conversecz@amersport.eu (pozor, pouze do 2 Mb).

Jak tvořiví jsou mladí umělci po celém světě se můžete také dozvědět zde.

Nikkarin je umělcem CONVERSE pro Českou republiku. Tady je s ním krátký rozhovor:

Kdy a jak jsi našel cestu ke kresbě?
Ke spojení mé osoby s kreslením došlo za dávných dětských let, která moje paměť už nedokáže mapovat. Vzpomínám na časy, kdy jsem si ve školce kreslil na papír obrovské vesmírné bitvy, a taky na to, že jakýkoli audiovizuální podnět u mě vyvolal řady asociací a představ. Tahle dětská představivost, to zvláštní vnímání světa, kdy věci a světy ožívají, mi zůstaly dodneška a já mám pořád nutkání přenášet svou fantazii na papír stejně jako kdysi.

Můžeš vyjmenovat různé zdroje a lidi, ze kterých čerpáš inspiraci?
Inspirace je všude. Opravdu stačí málo. Uslyším melodii, zvuky, zahlédnu nápis, tvar, film či obraz nebo potkám nějakého člověka, stačí sebemenší maličkost a je to jako když se ve mně zmáčkne tlačítko, spustí se proud myšlenek, které tu věc či událost rozeberou na prvočinitele a snaží se v tom najít něco víc, co by se dalo nějak zpracovat.

Přibliž trochu tvůj způsob práce a jaký hotový díla máš za sebou.
Způsob práce? Člověk furt nad něčím přemýšlí, pak si to načrtne, sedí a kreslí, přemýšlí, sedí a hledí do zdi, kreslí, leží v posteli a hraje si na jedné ze svých konzolí, kreslí, kontroluje mejl a facebook, konzole, kreslení, přemýšlení, konzole, zeď... To je v kostce ten tvůrčí proces, přičemž se snažím co nejvíc omezit konzole a soustředit se na kreslení. Za mou poměrně krátkou a stále rozjíždějící se kariéru jsem nakreslil spousty ilustrací a komiksů do několika novin a časopisů, ale i knížek, vydal jsem komiksový sborník Bunkr a především mi vyšla knížka 130: Odysea, což je 1. díl plánované trilogie. Na druhém dílu pracuji nyní a vyjít by měl podle všeho na podzim 2010.

Jsou ještě nějaké další kreativní vody, do kterých bys chtěl vstoupit?
Hrozně rád bych se dostal k animovanému filmu nebo k počítačovým hrám. Čili nechat své postavy a příběhy opravdu ožít.

Youtube Video ePak-MrQi5UYoutube Video ePak-MrQi5U