Článek "Xindl X představuje písně z nové desky exkluzivně…" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Xindl X představuje písně z nové desky exkluzivně na Bandzone.cz

Xindl X představuje písně z nové desky exkluzivně na Bandzone.cz

HK

Raper s kytarou, který kdysi objížděl folkové festivaly, svébytný umělec, který si svou vytrvalostí dobyl své místo na české hudení scéně, interpret s celkově nejhranější písní na Bandzone.cz - Xindl X - představí v pátek 08.10. 5 skladeb z nové desky "Praxe Relativity".

Oficiálně se deska dostane na pulty prodejců až 10.10.. Proč je zrovna Bandzone.cz místem, kde budou skladby zveřejněny jako první?
Na Bandzone.cz je Xindl X dlouhodbě nejpopulárnějším umělcem, který dokáže oslovit široké spektrum posluchačů svými texty, ve kterých se vysmívá komerčnímu způsobu života, chytlavými melodiemi, které se každému ihned vryjí do paměti a trefnými glosami vztahujícími se k aktuálnímu dění.

Co říká o vzniku nové desky sám Ondřej Ládek alias Xindl X?
"Desku jsme začali natáčet ihned po vydání debutu "Návod ke čtení manuálu", ale pak jsme to zahodili a začali úplně od začátku. Byla to souhra mnoha okolností. Uvalil jsem na sebe nadrealistická očekávání, chtěl jsem, aby byla deska co nejlepší, a pořád jsem zkoušel, jak toho dosáhnout. Zjistil jsem, že se původní kapela vyčerpala, dostala ze sebe maximum a dál v tomto složení nemohla fungovat. Tak jsem postupně dal dohromady nové muzikanty, vyměnil producenta i natáčecí studio. A to byl moment, který dokázal naši muziku posunout dál."


A jaké je nové album?
"Deska je hodně pestrá, ale přesto doufám kompaktní – věřím, že energie kapely jednotlivé písničky spojila. Asi už všichni slyšeli, že umíme dělat arabský pop, viz Láska v housce. Praxe relativity přinese i hiphopovou baladu s klavírem a smyčcovým kvartetem, šanson, country – někdy spíš pop country, jedna písnička bude ve stylu Gipsy Kings, v jiné zase zazní hardrockové sólo. Taky tam máme stingovskou baladu, kterou jsem chtěl původně dělat jako balkánskou dechovku, ale to mi neprošlo. Ostatní písničky budou takové xindloviny."


Nové CD nahrál Xindl s kapelou ve složení:
Ondřej Ládek – zpěv, kytara
David Landštof  – bicí, perkuse
Dalibor Cidlinský – klávesy, kytara, banjo
Jan Cidlinský – baskytara, kontrabas, housle

Bandzone.cz profil Xindla X: http://bandzone.cz/xindlx