Kategorie "Pro kapely" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Kategorie Pro kapely


“Kolik stojí videoklip?” animovaný klip pro Pjoniho

mustti

Pro kapely a muzikanty obecně je klip v dnešní době jedním z nejdůležitějších promo nástrojů. Proto jsme se rozhodli ve spolupráci s webem Videoflot.com přinést sérii článků, kde se podíváme na tvrobu klipů trochu blíže. Mrkneme se na videa točená v ateliérech, exteriérech i animované videoklipy a pokusíme se vám předložit co nejširší škálu přístupů a zpracování.

celý článek



Kilo cédéček za babku

Seph

Každá kapela se musí nějak prezentovat a propagovat. Ať už jsou její ambice dosažení vrcholu hitparád nebo jen hraní v malých klubech. Nakonec i ten underground se o ní musí nějak dozvědět.

celý článek


10 tipů pro kapely, jak pracovat s Facebookem

mustti

Facebook jako nástroj k propagaci kapel a komunikaci s fanoušky bere snad již každý jako samozřejmost. Pokud v dnešní době kapela, umělec nebo promotér s Facebookem nepracuje, přichází o zajímavý zdroj fanoušků, návštěvnosti koncertů a případných prodejů. Na základě sledování fungování kapel na Facebooku v zahraničí jsem sestavil jsem 10 tipů, jak pracovat s Facebookem, které by mohly být přínosné.
celý článek


Jak napsat kvalitní bio kapely

Seph

Každý muzikant neustále čelí dotazům, jak by charakterizoval sám sebe nebo svou kapelu. Je proto až zarážející, jak málo kapel má dobře napsané bio, na které by se mohly bezpečně odkazovat a které bude vůbec někoho zajímat. V tomto článku ti přinášíme pár tipů, jak své bio vylepšit a pokud ještě tvé kapela žádné nemá (!), tak jak se jeho napsání správně chopit.

celý článek


Doplň alba na profilu své kapely

Seph

Připravili jsme pro kapely novou funkci, kterou určitě ocení většina fanoušků, kteří se marně snaží dopátrat, jaké desky nebo dema již kapela v minulosti nahrála. Další ze záložek na profilu kapely je nově položka "Alba". Jestli máš na Bandzone profil své kapely (i bývalé), zalov v paměti, co jste kdy s kapelou nahráli a šup s tím do Alb.

celý článek



Máte kapelu a chcete mít profi technický rider?

Seph

Technický rider je dokument, bez které se kapela jen těžko obejde. Trávíte dlouhé hodiny ve zkušebně a cvičíte, abyste odehráli skvělý koncert se vším všudy. Ale co když přijede do klubu, kde nebudou připraveni splnit vaše požadavky na techniku, nebudou mít dost mikrofonů nebo DI boxů? Budete pak moci odvést stejný výkon, jako kdyby na vás byli v klubu nebo na festivalu připravení?

celý článek


Podzim v New Yorku je kouzelný. Prožij ho hudbou.

Seph

Chceš strávit dva týdny v New York City s hudebními talenty z celého světa? Bavit se od rána do večera muzikou, diskutovat s odborníky, skládat muziku na špičkové technice, hrát v místních klubech a nedělat nic jiného? Přihlaš se na Red Bull Music Academy. Uzávěrka přihlášek končí už 2. dubna.

 

celý článek


Zahraj si s hvězdami na jednom pódiu

Seph

Jestli jsi mladý a talentovaný muzikant, máš teď šanci splnit si svůj sen. Projekt S náma na to máš! ve spolupráci s Bandzone.cz připravil soutěž kapel a sólových interpretů, ve které je hlavní cenou možnost zahrát si na pódiu během letošních festivalů Mezi ploty, Colours of Ostrava a Hrady CZ.

celý článek