Kategorie "Rozhovory" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Kategorie Rozhovory


Jonathan Higgs z Everything Everything: Bez právníka si neškrtneš aneb návod, jak se prosadit.

Seph

Manchesterská indie kapela Everything Everything, která letos vydala své druhé album, se poprvé představila českému publiku v listopadu 2012 v pražské O2 Areně jako support Muse. Jak se jim povedlo dostat se na turné s jednou z nejopěvovanějších kapel současnosti? Jednoduše. Jejich přístup je prostě takový, že zkusit by se mělo všechno, i když se možná zdá, že je to předem prohrané. 

celý článek


Rozhovor se Šmitym o záludnostech zvučení, přístupu kapel ke zvukovkám a jiných ožehavých tématech

Sebastian

Na další z řady Bandzone rozhovorů, v kterých se snažíme odtajnit kapelám mystéria různých oblastí hudebního průmyslu, jsme si pozvali jednu z nejvýraznějších postav české klubové scény - baskytaristu a hlavně zvukaře Šmityho (ex-Roe Deer a The Prostitutes, Radiostars). S "jeho zvučením" se setkal snad každý návštěvník některého klubu či festivalu v ČR. Jaké rady má pro kapely, co nejzajímavějšího za léta praxe zažil a co se přiučil během posledních let, kdy jezdí i do zahraničí jako zvukař stále populárnějších Black Lips (USA) se dozvíte v našem rozhovoru.

celý článek



Ecson Waldes - producent a sound engineer

Sebastian

"Mám radši invenci a kreativitu, než když je někdo jen jako stroj"

Po dlouhé době vám přínášíme další ze série Bandzone rozhovorů. Tentokrát jsme se zaměřili na oblast hudební produkce. Pozvali jsme si proto jednoho z nejznámějších českých producentů Ecsona Waldese. Dozvíte se např. jak se připravit na nahrávání ve studiu, jak vybírat vhodné studio, jaké jsou moderní trendy ve studiovém vybavení atd.

 

celý článek


Michal Thomes - Ameba Production (pořadatel Rock for People)

Sebastian

"Offspring se nedají koupit jako houska na krámě"

Tentokrát si s námi povídal Michal Thomes, pořadatel největšího a nejpopulárnějšího hudebního festivalu v ČR - Rock for People. Zajímalo nás, jakým způsobem láká festival velké zahraniční hvězdy, jestli jejich pořadatelská agentura Ameba Production reflektuje krizi hudebních vydavatelství a hlavně, jakým způsobem můžete i vy dostat svou kapelu do line-upu Rock for People! Odpovědi se dozvíte v našem dalším Bandzone rozhovoru.

celý článek


Michal Máka - Warner Music ČR

Sebastian

"Nejpodstatnější je pořád písnička"

Pro další Bandzone rozhovor si na nás udělal čas jeden z nejdůležitějších pracovníků ze čtyřky velkých českých hudebních vydavatelství (tzv. major labelů – EMI, Sony/BMG,Universal, Warner Music) Michal Máka, Product and Promotion manager z Warner Music. Ano, ten Michal Máka z písničky Pěšáci skupiny Tata Bojs! Na Warnerech je mimo jiné zodpovědný za tzv. A&R práci - hledání a následnou práci s novými talenty. Naše povídání nakonec trvalo přes hodinu a materiálu by z něj bylo na tři rozhovory. Snažili jsme se však pro vás vybrat to nejdůležitější a nejzajímavější. Omluvte proto prosím občasné skoky mezi tématy.

celý článek


Pierre Beneš - šéfredaktor časopisu F:LTER

Majkláč

"Většina kapel dělá tu chybu, že hraje, protože je to baví, ne, že chtěj něco říct!"

Víme, že pro každou mladou kapelu je naprosto zásadní zajistit si co možná největší zviditelnění. A protože Televize a rádia jako média nejsou pro úplně mladé talenty příliš dostupná, nabízí se zejména časopisy a internetové servery. Proto jsme pro vás vyzpovídali šéfredaktora jednoho z nejprodávanějších domácích hudebních časopisů, Pierra Beneše z časopisu FILTER. Na druhém konci internetové linky proti Pierrovi zasedl Majkláč.

celý článek


Majkláč - zakladatel bandzone

Sebastian

"Dáváme do Bandzone muzikantský srdce"

Protože nám na Bandzone chodí čím dál tím víc mailů, ve kterých se ptáte nejenom na technické věci okolo bandzone.cz, ale i na různé detaily jeho fungování, jako je výběr kapel na Promo pozici apod., rozhodli jsme se, že vám přineseme rozhovor s člověkem nejpovolanějším - zakladatelem a majitelem Bandzone - Michalem "Majkláč" Novákem.

Přitom nás napadlo, že idea rozhovorů na Bandzone není vůbec špatný nápad a byla by škoda zůstat jen u jednoho. Takže tohle povídání nejenom o Bandzone, ale i o tématech jako jsou důležitost hudebních producentů, úroveň české hudební scény atd., berte jako první z "nekonečně dlouhé" série, ve které se vám pomocí interview s pořadateli festivalů, dramaturgy rádií, šéfredaktory nejčtenějších hudebních magazínů a spoustou jiných lidí, kteří mají o české "hudební branži" co říct, pokusíme co nejlépe osvětlit její fungování.

Věříme, že se pak vy i vaše kapela lépe zorientujete v džungli, zvané showbusiness.

celý článek