Článek "Máte kapelu a chcete mít profi technický rider?" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Máte kapelu a chcete mít profi technický rider?

Máte kapelu a chcete mít profi technický rider?

Seph

Technický rider je dokument, bez které se kapela jen těžko obejde. Trávíte dlouhé hodiny ve zkušebně a cvičíte, abyste odehráli skvělý koncert se vším všudy. Ale co když přijede do klubu, kde nebudou připraveni splnit vaše požadavky na techniku, nebudou mít dost mikrofonů nebo DI boxů? Budete pak moci odvést stejný výkon, jako kdyby na vás byli v klubu nebo na festivalu připravení?

Obrázek ke článku blogu: Máte kapelu a chcete mít profi technický rider?

Pokud víte, co od koncertu očekáváte a chcete dopředu předat pořadateli koncertu nebo festivalu maximální možné množství informací, máme pro vás nástroj, který vám toto umožní.

Bandzone presskit obsahuje všechno, co potřebujete pro komunikaci s médii či promotéry. Po dohodnutí koncertu, rozhovoru nebo článku stačí poslat jeden link a více už se nemusíte starat, jestli jste příjemci dodali vše potřebné a správně vyplněné.

Máte v plánu vyrazit na zahraniční tour, festival nebo jen chcete oslovit promotéry a média mimo ČR? Presskit je možné vytvořit ve více jazykových mutacích a zpřístupnit ho tak i všem za hranicemi naší vlasti.

Obsah presskitu a jeho jednotlivých částí jsme konzultovali s předními českými zvukaři a podiovými techniky, promotéry velkých festivalů, majiteli klubů a kapelami, které za sebou mají stovky koncertů. Věříme tedy, že je připravený a postavený tak, aby v maximální možné míře splnil požadavky všech.

Bandzone presskit využívají kapely jako Pipes and Pints, UDGKurtizány z 25. Avenue, Hentai Corporation, the.Switch, Imodium a další.


Jak takový presskit vypadá se můžete podívat například k Hentai nebo k the.Switch.


Mám zájem o Presskit, co mám udělat?

Stačí napsat na jan.tucek@bandzone.cz a domluvit se na dodání veškerých potřebných podkladů.


Kolik mě bude presskit stát?

Vytvoření presskitu v jednom jazyce a jeho správa stojí paušálně 2500,- a zahrnuje:

  • vytvoření profesionálního stageplanu v křivkách
  • navržení optimálního input-listu
  • vytvoření repertoárového listu se všemi potřebnými náležitostmi
  • konzultace a správa presskitu na jeden rok
  • sestavení presskitu a jeho umístění na web
  • hosting presskitu po dobu jednoho roku

Hosting a správa pak stojí každý další rok už jen 1000,-.