Článek "Metal se probudí již 18.4." - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Metal se probudí již 18.4.

Metal se probudí již 18.4.

Sebastian

Agentura MM Consulting Praha v letošním roce uvádí druhý ročník heavymetalového festivalu MetalGate. Letos se však nejedná o jediný podnik, ale o sérii tří akcí, která začne v dubnu a skončí v červnu. A i v letošním roce dodrží své loňské předsevzetí být přehlídkou výhradně heavymetalových skupin.

První akce „MetalGate Awakening" se uskuteční v sobotu 18.4.2009 od 18:00 hod v klubu Exit Chmelnice v Praze na Žižkově. MetalGate Awakening (Probuzení) je klubový festival, na kterém vystoupí pět českých heavymetalových skupin : DMC, Nekrolog, F.O.B., LiveEvil a Euthanasia.

DMC
DMC, neboli Death Mosh Core, je death metalová formace vzniklá v roce 1989 ve Veselí nad Moravou. Za dobu své existence odehráli DMC řadu koncertu po boku např. Krabathor či Root. Na svém kontě též mají celkem 6 demáčů z nichž poslední, Holocaust, vyšel v roce 2008.

Nekrolog
Death´n´Roll kapela z Děčínska založená v roce 2005. V roce 2006 začíná nahrávání dema s názvem "Death 'n' Roll". Na letošním MetalGate Awakening představí Nekrolog svůj nejnovější počin, album Dehumanizace.

F.O.B.
Taborští F.O.B. působí na scéně od roku 1995. Za dobu své existence vydali celkem tři oficiální alba. Poslední z nich se vyznačuje především spojením melodického death metalu s corovou intencí a příchodem nového frontmana. Na konci minulého roku zvítězila kapela v soutěži Inkubátor na serveru Ilegálně.cz.

LiveEvil
Metal-electronica formace LIVEEVIL působí na české metalové scéně od roku 2003. V roce 2007 vydává svoje první dlouhohrající album ArctAngel, které je vyhodnoceno "Anketou českých tvrděrockových publicistů Břitva" jakožto debut roku a též skladba Sky and Nails z tohoto alba byla umístěna na kompilaci v anglickém časopise PowerPlay. Kapela má za sebou řadu koncertů jak v Čechách, tak i na Slovensku.

Euthanasia
Záhy po svém vzniku v roce 1994 se tato havířovská kapela začala věnovat výhradně vlastní tvorbě a stala se neodmyslitelnou součástí tzv. „severomoravské doom metalové scény". Postupem času si EUTHANASIA vypilovala svůj osobitý hudební projev a styl, jenž je označován jako melancholický metal. Kapela pravidelně objíždí česko-slovenské kluby i festivaly , několikrát se i velmi úspěšně představila německému publiku a své fanoušky si našla i v Polsku.

Více informací o festivalu najdete na www.metalgate.cz