Článek "Bandzone.cz verze 3.0 právě spuštěna!" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Bandzone.cz verze 3.0 právě spuštěna!

Bandzone.cz verze 3.0 právě spuštěna!

Hujer

Tento blog si klade za cíl vám v rychlosti představit, v čem je vlastně nová verze jiná. Stará verze za tři fungování roky narazila na hranice rozvoje, kdy už bylo velmi obtížné do ní přidávat nové funkce. A po těch třech letech nám samozřejmě také šlo o oživení vzhledu celého webu. Dovolte nám, prosíme, představit jednotlivé novinky v bodech:

Obrázek ke článku blogu: Bandzone.cz verze 3.0 právě spuštěna!

Design

To že se změnil design jste si určitě všimli již při prvním pohledu na nový BZ. Jeho autorem je Argentinec žijící v Barceloně, respektovaný grafik Rodolfo Biglié. 

Úpravy profilů

Nové profily se s výjimkou základních nastavení upravují tzv. in-line. Nemusíte se už hledat administraci, vše upravíte přímo na profilu a po odeslání formuláře rovnou uvidíte výsledek.

Galerie

Šestnáct fotek v jedné galerii bylo opravdu málo. Nyní už není třeba mazát pěkné fotky pokaždé, když chcete přidat povedený snímek z koncertu. Navíc vše nyní můžete přehledně roztřídit do samostatných galerií.

Koncerty, kluby, města

Velkou novinkou u koncertů je provázanost s ostatními kapelami. Našeptavač vám při zadávání předkapely bude sám napovídat její název a rovnou záznam s vloženou kapelou prolinkuje. Podobně vám pomůže vyplnit i klub a město. My pak budem schopni párovat shodné záznamy z různých zdrojů (např. když dvě kapely zadají stejnou akci, na níž vystupují).  Ve výpisu koncertů tedy budou postupně mizet duplicitní záznamy, kdy se jeden koncert zobrazil zadaný od každé vystupující kapely.

Fan promo

Každý týden jsme si v souvislosti s naším výběrem tipu týdne na úvodní stránce vyslechli mnoho výtek, že je spousta jiných a lepších kapel. Bereme vaše názory vážně a proto jsme každému z vás připravili vaši vlastní "tip týdne" pozici. Dejte vědět svým kámošům, kdo je podle vás kapelou týdne! A pozor, i pro vás budou platit pravidla, která dodržujeme. Žádnou kapelu nesmíte na tuto pozici umístit častěji, než jednou za dva roky a její "pobyt na výslunní" je limitován kalendářním týdnem.

Vyhledávání

Vyhledávání jsme přepracovali a plánujeme dále vylepšovat. Hodně jsme zapracovali na hledání podle klíčových slov, které teď umí i skloňovat. V koncertech navíc umí vyhledávat i v názvech klubů a měst.

Procházení kapel

Vypadá velmi podobně jako procházení v minulé verzi, ale pozor! Nyní máte možnost si výsledky řadit podle popularity (poslechů a návštěv). Potřebovali jste najít super elektro kapelu z Olomouce a nevěděli jste jak se probrat 258 kapelami, které hrají elektro? Seřaďte si je podle popularity a najděte okamžitě ty nejzajímavější!

Mobilní přehrávač

Čím dál tím více z vás si prohlíží náš web na chytrých telefonech a dalších mobilních zařízeních. Náš nový přehrávač funguje na OS Android 2.2, na iPadu i na iPhonech s iOS4.

Shovívavost a trpělivost

Ne, to není nová funkce... to je jediné, o co vás v následujících pár týdnech moc prosíme. Jsme jen parta nadšených kluků, kteří se snaží v rámci možností udělat to nejlepší pro vás fanoušky a pro vaše kapely. Na každé stránce máte v levém spodním rohu tlačítko "nahlásit". Zde nám prosím hlašte chyby a vaše doporučení (s vaším textem se odešle i adresa stránky, ze které zrovna píšete, info o vašem prohlížeci, jeho verzi, atd.). Prosím, nenadávejte, že něco nefunguje a nezakládejte skupiny na facebooku za vrácení staré verze zpět. Sami o některých problémech víme a budeme je ještě postupně odstraňovat za provozu.

Od chvíle kdy opravíme nejkritičtější místa, začneme spouštět nové funkce, které máme připravené. Většinu věcí, na kterých jste se shodli v předběžných anketách a průzkumech máme v plánu, každá však potřebuje svůj čas.

Děkujeme vám za podporu a za to, že Bandzone.cz využíváte. Moc si přejeme, ať se vám verze 3.0 líbí!

Majkláč a celý Bandzone.cz tým, zejména programátoři :)