Článek "Jak bude BZ fungovat po sloučení profilů" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Jak bude BZ fungovat po sloučení profilů

Jak bude BZ fungovat po sloučení profilů

Hujer

Jak jsem vám včera slíbil, rozepíši se poněkud podrobněji o tom, co na bandzone chystáme. Nebudu tady opakovat důvody změn - ty jsou popsány v odkazovaném článku - ale dozvíte se přímo, jak to bude fungovat. Nebojte se diskutovat, buďte ovšem konstruktivní. Přečtete si celý článek, než se zeptáte :)

Příjemná změna

Cílem je zrušení dvojího přihlašování. To znamená, že na kapelní profily nebude existovat zvláštní login a heslo. Profily kapel se budou nově ovládat z přihlášení fanouška (uživatele, nebo uživatelů), který má k profilu správcovská práva.

No a kdy?

Pokud vše půjde podle plánu, spustíme tyto změny ve středu 8.4.

U každého kapelního či hudebnického profilu existuje již nyní jeden nebo více jeho správců - to jsou ti, kteří mají na profil přístup, znají tedy jméno a heslo a profil upravují, udržují, mění. Důsledkem plánovaných změn je přenesení správcovských práv na fanouškovské profily.

Proto bude možné z kapelního profilu udělat jen dvě věci:

  1. Přiřadit kapelní profil prvnímu správci (který pak může dál přidat další správce)
  2. Zaregistrovat správcovský fanouškovský profil

První možnost je určena pro ty případy, kdy je alespoň některý ze správců profilu již jako fanoušek zaregistrován. Pak bude stačit jako označit právě jeden fanouškovský profil za správce kapely, budete vyzvání k přihlášení za onoho fanouška a je v podstatě hotovo.

Druhá možnost je určena hlavně pro DJs a MCs, jakož i pro ostatní one-man-show hudebníky, kteří fanouškovský profil zatím nemají. Registrace bude zjednodušená, v podstatě vše se okopíruje z údajů kapelního profilu, pokud si budete přát zachovat stejný registrační e-mail a stejné heslo, nebude třeba zasílat další potrvzovací e-maily.

Ale my jsme kapela a já chci, aby Franta taky mohl přidávat koncerty...

Nebojte se. Jako správce kapelního profilu budete mít veškerá práva k jeho úpravě. Nově vám též přibyde možnost ke kapelnímu profilu přidat další členy kapely. Každého člena kapely bude možno označit za správce profilu a tím mu dát stejná práva - bude moci upravovat celý kapelní profil. Pokud člen kapely nebude označen jako správce profilu, bude mít právo jen přidávat novinky a koncerty. Aby v tom nevznikal chaos, tak členové budou moci upravovat a mazat výhradně jen svoje novinky a přidané koncerty. Správce bude mít nad profilem vždy "absolutní" moc a bude tedy mít právo upravovat a mazat naprosto cokoliv. Dobře si tedy rozmyslete, komu z kapely správcovská práva přidělíte!

Jenže já jsem MC/DJ a nikdo další můj profil stejně nebude měnit...

V pořádku. Jediný správce zůstaneš ty. Můžeš mít stejné heslo a dokonce i stejný login, pokud ještě není obsazen - v podstatě se pro tebe nic nezmění. Abychom zamezili zneužití a registrování fanoušků pod stejným loginem, jako má kapela nebo DJ/MC, zakázali jsme od této chvíle registraci fanouška, který má stejný login jako již existující kapela.

No a já mám na starost tři kapelní profily, jejichž členové na Bandzone mnohdy ani nejsou...

I na tebe jsme mysleli a budeš to mít pohodlnější. Přihlásíš se na všechny tebou spravované profily a všude se nastavíš jako správce. U první kapely si zaregistruješ fanouškovský profil, pokud ho ještě nemáš. Od té doby budeš mít možnost spravovat všechny kapely z jednoho přihlášení. Pokud jsi vyloženě manažer a nechceš být u kapely uveden jako její člen, budeš mít možnost se označit za "neviditelného" člena.

A jak budu psát názory za celou kapelu?

Velmi jednoduše. Pokud jsi správce kapelního profilu, budeš mít u každého příspěvku možnost si vybrat, jestli ho chceš psát za sebe nebo za kapelu. Správci většího počtu kapel budou samozřejmě moci zvolit, za kterou kapelu píší :) Členové kapel, kteří nejsou správci, píší vždy jen sami za sebe.

Bude někde vidět, ve kterých kapelách působím?

Samozřejmě - pokud si to budeš přát. Každé členství v kapele může být viditelné nebo "neviditelné". Viditelní členové budou zobrazováni jednak na kapelním profilu, ale i na jejich fanouškovském profilu bude vidět, že v této kapele působí. Neviditelní členové se takto zobrazovat nebudou. Samozřejmě bude možné členství v kapele zrušit, vypovědět, a to z obou stran - jak ze strany člena, tak správce kapelního profilu.

Rekapitulace

  • Všechno budete ovládat z jednoho svého účtu
  • Můžete být buď správce nebo člen kapely
  • Členové mohou přidávat novinky a koncerty, taktéž zpětně upravovat a mazat novinky i koncerty, které dříve zadali
  • Správci mají nad profilem absolutní moc - mohou přidávat, upravovat a měnit cokoliv - samozřejmě i další členy a správce - proto VELKÝ POZOR na to, komu správcovská práva přidělíte!
  • Správci mohou psát názory za celou kapelu
  • Všichni členové budou mít přehled, kdo kterou novinku či koncert přidal a naposledy upravil
  • Členství nebo správcovství kapelního účtu bude moci být i "neviditelné", skryté.

Věřím, že tyto změny uvítáte už proto, že nám umožní se dále rozvíjet a přidávat nové funkce. Chystáme jich dost, ale o tom vám povím někdy příště. Uvítáme všechny vaše dotazy a konstruktivní připomínky.