Článek "Je tu opět Movember a celý BZ tým jde do kníra!" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Je tu opět Movember a celý BZ tým jde do kníra!

Je tu opět Movember a celý BZ tým jde do kníra!

Majkláč

Pánové, začal Movember. Pokud chcete tohle hnutí bojující proti rakovině prostaty podpořit, oholte se a nechte si narůst knír. Zaregistrujte se na stránkách http://cz.movember.com a nechte své okolí po dobu jednoho měsíce podivovat se nad tím, co všechny najednou popadlo. Povězte jim o podstatě téhle akce – zvýšit informovanost o nemoci a také pomoci při získávání prostředků na její výzkum. A pak to s námi přijďte na konci listopadu do SaSaZu zapít.

Obrázek ke článku blogu: Je tu opět Movember a celý BZ tým jde do kníra!

Movembrové hnutí vzniklo roku 2003 v australském Melbourne a odtud se rozšířilo do celého světa. Ze složení dvou anglických slov Mo (knír) a November (listopad) vyplývá, že se rok co rok každý jedenáctý měsíc v roce bojuje proti tomuto onemocnění. Mo bratry po celý měsíc podporují Mo sestry, aby společným úsilím podpořili mužské zdraví. V České republice je rakovina prostaty nejčastější formou rakoviny u mužů – a každý rok jich na ní zemře 1 600.

Letos se do projektu zapojilo hodně hudebníků, jmenovitě třeba Ondřej Brzobohatý, Roman Holý, Matěj Ruppert, Jan P. Muchow, Orion, Niceland a Wohnout. Každý z nich má šanci stát se na konci listopadu korunovaným kníratým králem, loni se jím stal Yemi AD.

Vojta, člen BZ týmu, se za nás k Movembru vyjádřil takhle: „Celá myšlenka Movemberu nás okamžitě nadchla. Není to jen další bezduchý benefit, kde peníze zahučí ani nevíte kam, pravděpodobně do byrokracie nějaké pochybné neziskovky. Je to myšlenka která dýchá a žije vlastním životem. Stovky chlápků pobíhajících po ulicích s kňourem, švitořících si pod fousy o rakovině prostaty celý měsíc,  aby to ve velkém finále společně spláchly na večírku večírků se skvělou hudební produkcí. Stojíme tu za Movemberem jako jeden člověk a držíme palce aby vše dobře dopadlo. Těšíme se na bíbra!“

Tak na co ještě čekáš? Přidej se i ty!