Článek "Rock for People začíná už v pátek!" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek Rock for People začíná už v pátek!

Rock for People začíná už v pátek!

Sebastian

Mluví se o tom nějaký ten pátek a konečně je to tady! Už tento víkend, od 3. do 6. července, se do hradeckého Festivalparku sjede přes 130 zahraničních i domácích kapel všech možných žánrů, které však mají jednoho společného jmenovatele - festival Rock for People! Výjimečná atmosféra, skvělé zázemí pro návštěvníky a hvězdami překypující line-up - to jsou hlavní devízy jednoho z největších českých festivalů.

Letos se s množstvím unikátů a novinek předvedli jak pořadatelé, tak dramaturgové, kterým se podařilo získat pro české publikum špičkové skupiny světové hudební scény. A mnohé se v Česku - na hlavních scénách festivalu - představí vůbec poprvé. Ostatně i některé z organizačních novinek patří mezi festivalové unikáty.

„Jedním z pilířů dramaturgie letošního Rock for People je britská hudební scéna v jejích nejrůznějších podobách. Na jedné straně stojí špičky kytarového indie rocku Arctic Monkeys, kteří patří k našim splněným snům," komentuje výběr dramaturg festivalu Petr Fořt. „Místo uprostřed patří pop-rockovým Placebo, kteří novým albem Battle for the Sun znovu potvrdili své umění vymanit kvalitní melodie z ranku popu. Na opačném konci jsou pak klasici Underworld, které musí znát každý, kdo v 90. letech jen na chvíli nakoukl do jakéhokoliv tanečního klubu."

Návštěvníci se mohou těšit hned na sedm pódií. Rock for People opět jako jediný tuzemský festival nabídne dvě plnohodnotné hlavní stage, které se navíc programově plynule střídají. Produkce pro vás připravila ještě další bonbónky a unikáty, které umocní audiovizuální zážitky publika. Úroveň technického zajištění jde ruku v ruce s úrovní interpretů - obě open air podia tak budou těmi největšími, jaké lze na domácích festivalech spatřit.

Hlavní stage doplní dvě identická podia ve velkokapacitním stanu pro 5 000 lidí. Kašpárek v rohlíku, jehož program prozradíme 2. 7., obsadí stage pro děti i dospělé. Velkým překvapením pak bude jistě spontánní Táborak stage.

V areálu festivalu nebudou chybět ani takové vychytávky jako bankomat nebo adrenalinová zóna se spoustou her.

Do čtvrtka 2. 7. jsou vstupenky na festival ke koupi za 1 250,- Kč + poplatek v předprodejních sítích Ticketstream nebo Ticketportal. Ceny jednodenních vstupenek jsou 850,- Kč + poplatek v předprodeji. Na místě jsou celofestivalové permanentky za 1500,- a jednodenní za 1000,- Kč.

Více na www.rockforpeople.cz.

Doufáme, že se na RFP se všemi z vás potkáme. Bandzone tým dorazí v kompletním složení, takže bude veselo :-)