Článek "“Kolik stojí videoklip?” Klip pro kapelu Divokej…" - Blog | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Blog - Článek “Kolik stojí videoklip?” Klip pro kapelu Divokej Bill

“Kolik stojí videoklip?” Klip pro kapelu Divokej Bill

mustti

Koncem minulého roku jsme vám přinesli společně s projektem Videoflot , portálem pro tvůrce videií, první článek z nové série “Kolik stojí videoklip?”, v níž se zaměřujeme na velmi specifickou kategorii videí - hudební klipy. Na rozdíl od výstředního animovaného počinu z minulého článku půjde tentokrát o video z úplně jiného soudku. Ukážeme si totiž točený klip k songu Unisono všeobecně známé kapely Divokej Bill. Ve videu se vystřídalo nejen všech osm členů kapely, ale i fanoušci, přátelé, manažer a dokonce i rodiny a děti muzikantů. Celkově si tak “unisono” zazpívalo úctyhodných 111 účinkujících s věkovým rozmezím přes 80 let!

Obrázek ke článku blogu: “Kolik stojí videoklip?” Klip pro kapelu Divokej Bill

Videoklip Unisono vznikl v produkci VideoBrothers s.r.o. začátkem roku 2011. Pro bratry Otrubovy a jejich tým to nebyla první spolupráce s touto skupinou. Videoklip byl zveřejněn současně s vydáním Unisono a grafické pojetí klipu dokonce ovlivnilo jeho obal, který nakonec pro skupinu zpracovali také VideoBrothers. Následovalo několikatýdenní prvenství videoklipu v hitparádě hudební televize Óčko.

Youtube Video _7gvSr1DlcEYoutube Video _7gvSr1DlcE

 

Rozpočet

graf

 

Preprodukce

námět, scénář: 3 000,-

produkce: 2 000,-

obhlídky: 4 000,-

 

Produkce

režie: 10 000,-

kamera: 12 000,-

produkce: 8 000,-

technika - pronájem a amortizace: 12 000,-

pohonné hmoty, jídlo: 7 000,-

kompars: přátelé skupiny

prostory: zkušebna skupiny

 

Postprodukce

střih: 15 000,-

efekty, animace: 15 000,-

grafika na pozadí z fotobanky: 2 000,-

interaktivní making-of video a bonusy: 10 000,-

Součástí realizace byla i upoutávka na klip a hlavně zajímavý interaktivní klip o klipu, který fanouškům odkrývá průběh natáčení a je vzájemně propojen se dvěma jednozáběrovými bonusovými verzemi. Ve kterékoliv části “making-of” lze kliknout na jeden z bonusů přehrávaný v rohu záběru a po přepnutí na zvolenou verzi pokračuje píseň v přehrávání přesně v místě, kde v předchozí verzi skončila. Toto nevšední řešení využívá standardní funkci YouTube, která umožňuje odkazovat přímo na konkrétní čas daného videa

Youtube Video i0lmTfMLrJUYoutube Video i0lmTfMLrJU

 

Jak video vznikalo?

Koncept videa byl jednoduchý: Musí vyniknout samotná píseň a také motiv jedné velké party mnoha přátel, což nejlépe vystihuje situaci kolem skupiny Divokej Bill. Podstatou bylo natočit všechny účinkující, jak zazpívají celou píseň, a následně je v postprodukci vzájemně prostřihat. Natáčelo se na zeleném klíčovacím pozadí přímo v úvalské zkušebně skupiny. Pro urychlení zpívali vždy 2 lidé naráz. Pro jejich příchod a odchod existoval přesný pořadník, aby se minimalizovalo čekání a zpoždění.

Velká část účinkujících s sebou na natáčení vzala i své děti. Ty se objevují i v oficiálním klipu. Nejen jako poděkování za jejich snažení a vytvoření zábavné, hravé atmosféry během natáčení, ale také jako vzpomínka, kterou si za pár let budou moci připomenout, vznikla ještě čistě dětská verze klipu Unisono. S nápadem přišel manažer skupiny Petr Fořt a tvůrci klipu z produkce VideoBrothers byli myšlenkou nadšeni. Z natáčení vzniklo 11 hodin HD záznamu, takže bylo z čeho vybírat.

Youtube Video eB8BeL5HEecYoutube Video eB8BeL5HEec

Tajným plánem v záloze je sejít se ve stejném složení účinkujících opět za 10 let, natočit Unisono 2021 a pozorovat "divokej" tok času. :)

Celý článek, stejně jako jiné zajímavé posty týkající se videoprodukce, si můžete přečíst přímo na blogu videoflotu.